Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - حجت الاسلام رجبي گفت: فرازي از دعاي وداع با ماه رمضان با عبارت «و لاهل ملتک مجمعا و محتشدا» عيدفطر را اجتماع باشکوهي براي امت اسلام و جلوه گاه همبستگي، وحدت و اقتدار اسلامي مي خواند.

خبرگزاري مهر، گروه دين و انديشه: نظر بر روايات مختلف پيرامون عيد سعيد فطر نشان مي دهد که اين عيد بزرگ از سوي معصومين به قيامت تشبيه شده است به عنوان مثال حضرت علي (ع) در مورد نماز عيد فطر فرمودند: زمانيکه از خانه‌هايتان به قصد خواندن نماز عيد خارج مي‌شويد، انگار که از قبر خارج مي‌شويد و براي حشر مي‌رويد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتي به جايگاه نماز مي‌رسيد، انگار در پيشگاه خدا در روز قيامت ايستاده‌ايد. و زمانيکه نماز تمام مي‌شود و به منازل خود بازمي‌گرديد، انگار به خانه‌هاي خود در بهشت بازمي‌گرديد.
اين توصيف زيبا از نماز عيد فطر، تشبيه سه موقف قيامت است. تشبيه حشر خلايق به خروج از منزل، ايستادن در پيشگاه خدا به اقامه نماز، و بازگشت از نماز (همراه با سرور و شادماني) به بازگشت بسوي جايگاه ابدي در بهشت است.
در عظمت و بزرگي اين عيد همين بس که در قنوت اين نماز آمده: «... روزي که آن را عيد مسلمانان و ثمره و ذخيره و شرافت پيامبر اکرم (ص) قرار دادي ...»
در اين فراز تفاوت ارزش‌گذاري فطر ميان پيامبر و امتش، بدليل ميزان بهره‌برداري از ماه رمضان است. پيامبر رحمت، حد نهايت استفاده از برکات اين ماه بوده‌اند و مانند ندارند. پس فطر، ذخيره و ثمره قيام و صيام ايشان است. امت پيامبر هم به ميزان معرفت و توفيق خود، از اين ماه کسب فيض کرده است. پس در اين روز شادمان هستند و بعنوان روز عيد از خداوند پاداش مي‌گيرند.
آنچه بايد از ماه رمضان حاصل شود ، تقواست. اين گونه نباشيم که فقط در ماه رمضان اطاعت خدا را بکنيم و در غير آن ترک طاعت کنيم!
حجت الاسلام فاطمي نيا با اشاره به اتمام ماه مبارک رمضان مي گويد: آنچه بايد از ماه رمضان حاصل شود ، تقواست. اين گونه نباشيم که فقط در ماه رمضان اطاعت خدا را بکنيم و در غير آن ترک طاعت کنيم! بعضي فقط در ماه رمضان نماز ميخوانند، خوش اخلاق هستند، دل نميشکنند! يا مثلا فقط در اين ماه با حجاب مناسب هستند!
وي توصيه مي کند: عزيزان من قرآن که فرمود «کتب عليکم الصيام» براي اين است که در اين ماه ملکه تقوا برايمان حاصل شود، نه اينکه فقط يک ماه رمضان عبادت کنيم و مابقي ايام را به حال خودمان باشيم! سعي کنيد تا مي توانيد نورهاي کسب شده در اين ماه را با گناه نکردن حفظ کنيد. اولياء الله که به آن مقامات عاليه رسيدند در اثر حفظ همين انوار بود!
فاطمي نيا مي گويد: خداوند فرمود روزه براي من است. من خودم پاداش روزه داران را مي دهم، و برخي هم جمله را مجهول خوانده اند به اين معنا که من خودم پاداش روزه هستم و دوستي و محبت خودم را به آنها مي دهم. جمال السالکين سيدبن طاووس مي نويسد «مبادا اين روز را (روز عيدفطر) به بازي و اهمال بگذراني ، چرا که نميداني از مردودين هستي يا مقبولين . پس اگر اميد قبول داري، شکر زيادي به جا آور و اگر ترس از ردّ در تو هست، اسيرحزن واندوه باش!» به هرحال نبايد از اين روز غفلت کنيم. اگر رجاءِ قبول هست که شکرش را به جا مي آوريم، واگر خوفِ ردّ باشد بايد با تضرّع به بارگاهش تدارک مافات کنيم.
در نقل ديگري نيز آمده است که سيد بن طاوس مي فرمايد اولياء خدا از صبح روز عيد فطر، شروع مي کنند تا براي رمضان سال آينده آماده شوند. در دعاي وداع ماه رمضان هم آمده است که از خداوند بخواهيم ما را براي رمضان سال بعد نگه دارد و از همين الان ما را آماده کند.
در نقلي آمده است که سيد بن طاوس مي فرمايد اولياء خدا از صبح روز عيد فطر، شروع مي کنند تا براي رمضان سال آينده آماده شوند. در دعاي وداع ماه رمضان هم آمده است که از خداوند بخواهيم ما را براي رمضان سال بعد نگه دارد و از همين الان ما را آماده کند
لذا کساني که شب قدر را درک نکردند از اول عيد فطر امسال بايد آماده شوند که شب قدر سال بعد را درک کنند. اين شب قدري که گذشت اگر هزار ماه او را جلو نبرده، حتما مانعي وجود داشته است. آن مانع را بايد از هم اکنون بشناسد.
نکته ديگري که وجود دارد حفظ دستاوردهاي اين ماه بزرگ است. آيت الله ميرباقري در اين خصوص مي گويد: انسان پس از کسب توفيقات بايد بر حفظ دستاوردها سرمايه گذاري و تلاش کند؛ اگر شب جمعه اي بر انسان مي گذرد و توفيق مناجات و توبه پيدا مي کند، اگر ماه رمضان و شب قدري بر او گذشت و رزق هاي اين ماه از جمله: طهارت نفس و توفيق قيام در شب و شب زنده داري و سحرخيزي و تلاوت قرآن و... را به دست آورد بايد در حفظ آن ها بکوشد و بر آن اضافه کند. خلاصه اينکه به دست آوردن سرمايه ها يک چيز است و حفظ و نگهباني آن چيز ديگري است. اما نسبت به حفظ دستاوردهاي ماه رمضان چه بايد کرد؟
وي مي گويد: اول اينکه انسان بايد متوجه باشد که چيزي به دست آورده است؛ چون آدمي که اهل حساب و کتاب نيست و ارزش کالاهاي قيمتي خود را نمي داند در معرض خطر است، چرا که دشمن و شيطان آن ها را مي شناسند و روي آن ها کمين مي کنند. از اين رو اگر در جايي ديديد که شيطان خيلي وسوسه مي کند بدانيد که در همان جا خبري است مثلا اگر شب ها بيدار مي شديد و در شبي شيطان هجوم آورد و وسوسه کرد که بخوابيد پس بدانيد که در همان شب خبري است يا اگر مثلا عادت داريد که زبان خود را حفظ کنيد اما در جايي شيطان براي غيبت و گناه وسوسه مي کند پس بدانيد هر چه خير است در همان ترک گناه و حفظ زبان است. بنابراين شيطان روي گنجينه هاي خيلي مهمي که در انتظار انسان است کمين مي کند و طبيعي است که اگر کسي نداند چه به دست آورده و غافل از سرمايه هايش باشد، در خطر است.
آيت الله ميرباقري معتقد است: نکته دوم اين است بعد از اينکه فهميد چه به او داده اند بايد بداند که اين سرمايه ها دشمن جدي دارد و خيال نکند دشمني ندارد؛ چرا که اتفاقا شيطان در بيرون ماه رمضان ايستاده است که آن ها را از انسان بگيرد.
حجت الاسلام محمود رجبي قائم ‌مقام مؤسسه‌ آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره‌) نيز مورد عيد سعيد فطر در گفتگو با مهر گفت: در روايات و در فرهنگ اسلامي عيد روزي است که مسلمانان به يک موفقيتي در عمل به دستورات الهي و انجام کارهاي خير نائل مي شوند، پس از اين موفقيت يک سروري از اين موفقيت به وجود مي آيد. مثلا وقتي مسلمانان در ايام حج موفق به انجام فرائض مي شوند پس از آن به شکرانه آن توفيق عيد قربان را جشن مي گيرند. در عيد غدير نيز به شکرانه اينکه پيامبر ولي خدا را معرفي کرد و مردم توفيق شناخت و بيعت با ولي الله را پيدا کردند جشن گرفته مي شود. در عيد فطر هم به اين دليل که مردم در ماه رمضان و شب هاي قدر توفيق اعمالي که موجب تقرب به خداست را يافته اند در پايان، اين موفقيت را جشن مي گيرند.
عيد فطر ذخيره و گنجينه اي براي پيامبر اسلام(ص) است
از عنوان ديگري که بر روز عيد فطر قرار داده اند اين است که ذخيره اي براي پيامبر و اهل بيت است. در دعايي هم که ما در نماز عيد فطر مي خوانيم مي گوييم «و لمحمّد صلّي اللَّه عليه و اله ذخرا و شرفا و کرامتا و مزيدا» يعني اين ذخيره و گنجينه اي براي پيامبر اسلام(ص) است
وي گفت: از عنوان ديگري که بر روز عيد فطر قرار داده اند اين است که ذخيره اي براي پيامبر و اهل بيت است. در دعايي هم که ما در نماز عيد فطر مي خوانيم مي گوييم «و لمحمّد صلّي اللَّه عليه و اله ذخرا و شرفا و کرامتا و مزيدا» يعني اين ذخيره و گنجينه اي براي پيامبر اسلام(ص) است. حال اينکه چگونه عيد فطر مي تواند گنجينه و ذخيره اي براي پيامبر باشد شايد يکي از وجوهش اين باشد که روز عيد و برقراري اين روز و اهتمام مسلمانان به اين روز خود باعث دوام و بقاي اسلام مي شود و با حضور همه مسلمانان در يک روز در نماز عيد فطر، شکوه اسلام و همبستگي مسلمين و برکات ديگري که بر آن مترتب مي شود را به همراه خواهد داشت که خود موجب زنده بودن و بقاي دين پيامبر مي شود. اين ذخيره اي براي دين پيامبر به شمار مي رود و همينطور مايه شرف براي پيامبر است که امت اسلامي با حضور خود در نماز عيد مايه شرافت براي پيامبري است که توانسته امتي را اينگونه تربيت کند و وحدت و يکپارچگي را بين آنها به وجود بياورد.
وي افزود: تعبير ديگري که داريم «مزيد» است که موجب افزايش براي پيامبر است يعني توسعه فرهنگ اسلامي در سطح ملت هاي ديگر و جهان است. خود اين نمايش وحدت و همبستگي توجه ديگران را به آن جلب مي کند که طبعاً وقتي که با اسلام آشنا شوند زمينه نشر فرهنگ ديني فراهم مي شود.
اين کارشناس ديني ادامه داد: ما در صحيفه سجاديه داريم که مي فرمايد امروز روز سرور و خشنودي مومنين است که با توفيقاتي که پيدا کردند خشنودند که توانستند اعمال خوبي را در همه زمينه ها انجام دهند و از اين موفقيت يک سرور معنوي در بين مسلمانان بوجود مي آيد.
عيد فطر جلوه گاه همبستگي و اقتدار اسلامي است
وي گفت: در دعاي وداع با ماه رمضان داريم که «و لاهل ملتک مجمعا و محتشدا» عيدفطر اجتماع باشکوهي براي امت اسلام است و جلوه گاه همبستگي، وحدت و همينطور اقتدار اسلامي است. کلمه «محتشدا» به اين اشاره دارد که عيدفطر روزي است که همه امت اسلامي نوعي راهپيمايي مي کنند. چون در روز عيد مستحب است مردم از خانه ها بيرون بيايند و خارج از شهر و زير آسمان نماز عيد را برپا کنند. اين امر شکوه اجتماع مسلمين و حضور مسلمين را به نمايش مي گذارد.
قائم ‌مقام مؤسسه‌ آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره‌) گفت: ما از خدا مي خواهيم که اين روز را بهترين روزي که در طول عمر ما مي گذرد براي ما قرار دهد. بهترين روز شدن يعني اينکه ما بهترين کارهاي نيک را انجام بدهيم و عنايات الهي را دريافت کنيم.
وي گفت: در اين دعا اين روز به عنوان روزي که انسان ياد صحراي قيامت مي افتد و يادي کند از روزي که در آن روز تمام اعمال خود را مشاهده مي کند و شوق بهشت براي او سرور آفرين مي شود. امام سجاد در دعاي وداع اشاره مي کند که در اين روز «اَللَّهُمَّ ارْزُقْنَا خَوْفَ عِقَابِ الْوَعِيدِ وَ شَوْقَ ثَوَابِ الْمَوْعُودِ» يعني روزي ما کن که نسبت به معاد توجه کنيم.
ما در دعاي قنوت نماز عيد فطر از خدا مي خواهيم که ما را در آنچه که پيامبر و آل پيامبر از کمالات و ارزش هاي اسلامي و انساني وارد شدند ما را هم وارد آنها کنند
اين کارشناس ديني ادامه داد: اهل بيت به ما تعليم مي دهند با اشتياق به بهشت شاد باشيم و شادي ما با اين همراه باشد که خداوند ما را وارد به بهشت خود کند. در روز عيد با انجام دستورات الهي انسان بهشتي را براي خود تعبيه مي کند و بهترين جايگاهي که سراسر نعمت و لذت وشادي است براي خود پيش بيني مي کند.
وي گفت: ما در دعاي قنوت نماز عيد فطر از خدا مي خواهيم که ما را در آنچه که پيامبر و آل پيامبر از کمالات و ارزش هاي اسلامي و انساني وارد شدند ما را هم وارد آنها کنند. «اللّهُمَّ أَدْخِلْنِي فِي کُلِّ خَيْرٍ أَدْخَلْتَ فِيهِ مُحَمَّداً وَآلِ مُحَمَّدٍ وَ أَخْرِجْنِي مِنْ کُلِّ شَرٍّ أَخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَآلِ مُحَمَّدٍ» کمااينکه مي خواهيم که ما را از تمام شرور و پستي هايي که پيامبر و اهل بيت از آن خارج شدند ما هم از آنها خارج شويم يعني همه رذايل اخلاقي و شرور را منزه و پاک شويم. اين مهمترين دعايي است که ما در آن روز از خدا مي خواهيم که جامع رسيدن به همه خوبي ها و جامع جدا شدن از همه بدي هاست.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۰۸۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطبه های نماز جمعه نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا  و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، دفاع دانشجویان غیر مسلمان از مردم مظلوم فلسطین و غزه بازتاب نامه‌‌های مقام معظم رهبری و فعالیت‌های فرهنگی انقلاب اسلامی است.

 نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: حرکت دانشجویان کشورهای غربی برای دفاع از مردم مظلوم فلسطین و غزه بازتاب نامه‌های مقام معظم رهبری و نشان دهنده این است که حرف حق جای خود را باز خواهد کرد.

 آن هم دانشجویانی که مسلمان نیستند و چه بسا این حرکت بازتاب همان نامه‌ها باشد و نشان دهنده این است که حرف حق جای خود را باز خواهد کرد و راه خود را پیش خواهد برد.

 به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان، آیت‌الله مصطفی محامی در خطبه‌های نمازجمعه این هفته زاهدان گفت:  یکی از راه‌های تحصیل تقوای الهی تلاش برای ارتقا علمی، فرهنگی و رشد اقتصادی جامعه اسلامی است.

امام جمعه زاهدان ضمن اشاره به ۲۵ شوال تسلیت سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) عنوان کرد: امام صادق(ع) نمونه انسان کامل، پیشتاز، پیش‌رو و یک نمونه عالی برای بندگی صالح و شایسته خدا بود که دوست و دشمن به عبادت، زهد، علم، اخلاق، عرفان و معنویت ایشان شهادت دادند.

وی گفت: به واسطه اینکه سن امام صادق(ع) بیشتر از سایر ائمه بود به نام شیخ‌الائمه شناخته می‌شوند و ایشان در سن۳۱ سالگی به امامت رسیدند و ۳۴ سال امامت داشتند و در سن ۶۵ سالگی به دست منصور دوانیقی به شهادت رسیدند. وی گفت: ما باید از امام صادق(ع) درس بگیریم و در جهت تقویت وحدت، اتحاد و انسجام امت اسلامی و نیز تقویت مکتب اهل بیت(ع) و ترویج معارف مکتب اهل بیت(ع) با فرستادن فرزندان مستعد خود به حوزه‌های علمیه تلاش کنیم تا با معارف اسلام آشنا و در برابر هجوم دشمنان از اسلام ناب دفاع کنند و مبلغ شایسته‌ای باشند.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان ضمن گرامیداشت سالروز شهادت شهید آیت‌الله مرتضی مطهری و تبریک روز معلم با اشاره به عملیات وعده صادق عنوان داشت: عملیات وعده صادق نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت بود و ایران اسلامی توان نظامی، دفاعی، علمی و اطلاعاتی خود را به رخ دشمنان جهان اسلام کشید و با اقتدار کامل این عملیات را انجام داد و دل مسلمانان و آزادی خواهان جهان را شاد کرد.نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان بیان داشت: در عرصه بین‌المللی همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند جریان فلسطین و غزه در صدر اخبار است خصوصا در این روزها که دانشجویان و دانشگاهیان آمریکا و اروپا هم به طرفداری از مردم غزه به میدان آمده اند و علیه رژیم غاصب صهیونیستی شعار می‌دهند و می‌بینیم که چه برخوردهایی با آن‌ها ‌می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • موضع‌گیری وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه
  • موضع‌گیری وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه در نشست گامبیا
  • پیام تسلیت امام جمعه و استاندار کرمانشاه در پی شهادت سرباز مرزبانی
  • خطبه های نماز جمعه نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان
  • پیام تسلیت امام جمعه و استاندار کرمانشاه در پی شهادت شهید فرزین بلیان
  • رشد و پیشرفت ایران اسلامی در نتیجه شدیدترین تحریم‌ها حاصل شد
  • بیداری دانشجویان جهان حاصل روشنگری رهبری است
  • علم و دانش‌پایه و اساس سعادت و اقتدار یک کشور است
  • امنیت و اقتدار کشور محصول قدرت و سلامت نیروهای مسلح
  • اقتدار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در منطقه درخشان است